Monday, January 26, 2009

Istorije Kosarke

Da bi Crvena Zvezda pobedjivala u kosarci i vratila se na trofejni put stare slave potrebno je znati nesto i o poreklu ovog sporta.

Prvi oblici ove igre nastali su i pojavili se u drevnoj Majanskoj civilizaciji.. Maje su imali igru u kojoj je bio cilj probacivanje male gumene lopte kroz obruc...
Maje su prvi izumeli gumene lopte.

vidite ove slike ovde - njihov teren zaista podseca na Zvezdin Mali Kalemegdan






Citat:
The largest Ball Game court in Meso-America, covered in carvings depicting human sacrifice. It is believed that the captain of the winning team was sacrificed after the game.

 ----



Odakle potice danas sve prisutnije nasilje i negativna energija u i oko ovog sporta... i odakle meni pravo da pisem mracne, nasilne postove - sve to dolazi od porekla i duha te igre u kojoj je ritual zrtvovanja ljudi bio normalna stvar.. Prema nekim navodima kapiten pobednicke ekipe je bivao zrtvovan -ubijan posle utakmice, a prema drugim porazena ekipa sto je mozda logicnije.
Ipak imajuci u vidu vezu Maja i ritualne kosarke, veoma je bitno da Zvezda i Srbija dominiraju u tom sportu. Zato je ovaj sport kreiran i kontrolisan vekovima od strane neprijatelja - danasnjih zapadnih mocnika...koji imaju planove ovladavanja svetom ubacivsi u njega elemente iz njihovih ostalih sportova sa loptom -- odnosno glavom ratnim trofejom mrtvog protivnika, koju su koristili ne znajuci za gumenu loptu.


Clanci na engleskom jeziku o mestu Chichen Itza u Meksiku gde su koreni kosarke...





Citat:
The Ancient Maya would bounce rubber balls off of their body and try to project it into rings. The loser was often sacrificed.


Citat:
The ball court at Chichen Itza was where the sacred Mayan "basketball" game was played. The losers (or the winners, according to some) were sacrificed to the gods. The friezes carved into the side walls of the court are still in excellent shape, and feature representations of one player, sword in hand, holding a recently removed head up by the hair while blood pours from the severed neck. The body kneels opposite, blood spurting up out of that half of the neck as well.




Na ovom obrucu od kosa vidimo i simbol zmije ouroborosa, simbol galaksije koja je u obliku zmije - mlecni put....Kukulkan ili Quetzalcoatl A rupa u sredini obruca predstavlja sam galakticki centar.
Danasnja kosarkaska lopta narandzaste boje simbolizuje sunce.
Naravno sve ovo je povezano sa nepogresivim majanskim kalendarom i krajem sveta koji ce se desiti 21.12. 2012 .
tada treba da se ta pernata zmija Quetzalcoatl pojavi ponovo -- moguce je da je on sam Bog stvoritelj, ili mozda djavo - azdaja iz biblije...mada postoje teorije da je to samo metaforicki prikaz prelaska covecanstva u neku drugu dimenziju postojanja.. novo doba... takodje prica se i o dolasku vanzemaljaca u svemirskim brodovima.. iz pravca galaktickog centra.... ili dolasku planete Nibiru koja je bila u orbiti vec pre 3600 godina... itd.

Dakle zakljucak svega ovoga je da su Maje poznavale kosmicko astroloske tajne i kalendar... i odabrali kosarku kao sport koji verno preslikava desavanje sa nebeskim telima ... ,kosarka je samim time oznacena i povezana sa krajem ili pocetkom novog doba, sa dolaskom vanzemaljaca sa planete Nibiru. Treba znati da Kosarka jeste Kosmos- Kosmos je Kosovo --- Zvezda i Srbija moraju pobedjivati i vladati da bi centar kosmosa bio uskladjen s nasom voljom i da bi u sudnjim danima odabrali pravu stranu jer kao sto je napomenuto u Bibliji postoji mogucnost pojave laznog antihrista u obliku isceniranog dolaska "dobrih" vanzemaljaca u obliku lazne hologramske projekcije.

Sve u svemu- informisite se o 2012-oj i pripremajte se za kraj.



El Castillo - majanski zamak/ piramida.





na ovom flash sajtu mozete naci jos podataka o kosarci Maja..
http://www.ballgame.org/main.asp?section=2

http://www.ballgame.org/sub_section.asp?section=3&sub_section=1
http://www.ballgame.org/sub_section.asp?section=3&sub_section=2

Vise o istoriji Maja .. na srpskom jeziku
http://www.diskusije.net/misterije-i-magija/misterije-civilizacije-maja-4949/