Monday, September 1, 2008

Спас у последњи час

За овакав лош старт сезоне 2008-09 криве су силе таме и мрака, зато само сјај злата нас може спасити из понора, злато је једино што сме да сија поред Црвене Звезде!
http://zlatnipresek.co.yu/

ispravan link:
http://web.archive.org/web/20070823193133/http://www.zlatnipresek.co.yu/SpasojeVlajic/
download formula:
http://web.archive.org/web/20070823193133/http://www.zlatnipresek.co.yu/sf156421.zip

На овом сајту се налази светлосна формула Спасоја Влајића
он је направио програм за одређивање успешности фудбалских тимова по тој Светлосној Формули , по коме се у именима и презименима играча у тиму проналази златни пресек који одређује успешност једног фудбалера и састав тима.
Ако укључите програм видећете Звездин састав из 91-е и њихове бројевне вредности... сад ту треба убацити имена садашњих играча и наћи идеалну поставу.. Нисам ја неки физичар, математичар.. да разумем ово, ако неко укапира идеалан тим и како се он одређује... нека понуди обавезно новој управи или Земану ако остане... и имаћемо непобедив тим! Mноги говоре увек да су имена та која играју, мислите о томе. Сви знамо да су нам играчи крш, ово је једини спас, можда међу њима има неки играч коме је суђено да буде златна копачка само ако се добро уконпонује са осталим златним играчима.

Mогао би и да се контактира господин Влајић... као нови члан управе, вероватно је звездаш ?

кад скинете зип фајл одавде,
http://zlatnipresek.co.yu/SFRegistrovana.zip
треба да имате нсталиран програм Microsoft Access, који је део Microsoft Oficcе.

златни пресек је у математици и историји имао значајну улогу
број 1.6180339887... је константа математичке једначине златног пресека

а обележаав сe грчким словом Phi - Ф
(које се иначе налази и на Звездином грбу ! )

овде можете наћи доста информација о Златном пресеку па крените да проучавате
http://en.wikipedia.org/wiki/Golden_ratio

http://milan.milanovic.org/math/srpski/zlatni/zlatni.html


http://milan.milanovic.org/math/srpski/belic/belic.html


http://arhiva.glas-javnosti.co.yu/arhiva/2001/02/18/srpski/R01021703.shtml



А сад навијачки спас-

Да би се одабрао прави правац деловања у овим тешким тренуцима, верујем да сваки навијач Црвене Звезде треба прво да крене од основе свега, а то је име звезде, грб звезде, боја звезде, за кога ми навијамо, одакле потичемо... после тога много јасније се види правац решења проблема.
Претпостављам да реч навијати потиче од речи Навигација која је настала од латинске речи navis значи брод а agere значи померити/управити
дакле ми смо ти који једино имамо моћ да померамо ствари и управљамо клубом, у америци се навијати изводи од речи корен root.. навијачи су корен без кога не расте дрво победе.
Зато мислим да је и питање грба најважније од свих тренутних проблема и да се мора прво решити. Зашто то кажем.... речи, слова, бројеви, симболи основа су свега што постоји... и зато као сви навигатори морамо имати компас, а то је наш грб, који нас води до једине праве Звезде, навигатори треба да буду увек јединстени и да имају једну светињу и један грб, данас је навијачима наметнуто нејединство у вези грбова...(овим мислим на све навијаче Звезде, не само на север) са једне стране једнима се свиђа нови, другима стари... управа продаје реквизите у шоповима са старим, а на дресовима и улазницама су нови... ствара се расцеп у колективној свести на духовном и подсвесном плану.. који после у реалности прети да изазиве неслогу нејединство - несинхронизованост милионске армије навијача у ком правцу треба ићи што доводи до застоја наше барке. Сви иоле пловећи стабилни клубови имају само један грб, а наш зависи од нових управа и осталих државних фактора, који имају новцем опијене кормиларе и виде дупло, па гурају два грба, и сад нашу велику црвено-белу барку сустижу и мали чамци, реморкери,чак и кануи, гађају нас разним каменчићима и стрелама, ударају нас таласи, док стојимо у том положају насукани ми не можемо ни да нишанимо те чамчиће топовским ђуладима, време је зато за побуну против капетана, и заузимање кормила, и ускакање и сечење посада противничких чамаца, после тога треба вратити веслаче да веслају пуном паром, и пронаћи новог шефа веслача објаснити какву велику одговорност је добио да води наш брод и да доле испод палубе не бичује веслаче, који ипак морају да слушају шефа. Треба пажљиво одабрати који компас/грб је исправан , и ставити га као звезду водиљу на врх јарбола. Овај сценарио би могао да се примени и на главном матичном броду. Мало сам отпловио са аналогијом од поенте... дакле питање грба , ја имам једнаке разлоге и за један и други.. и не могу да се одлучим тек тако, али је битно да се то питање реши што пре да би се померили са места,
само 1 грб и 1 правац према једној Звезди победе!